top of page

Over mij

swaida_edited.jpg

''Ik ben Swaida Wadan, huisarts en leefstijlarts met kennis van de integrale geneeskunde. Ik ben inmiddels 15 jaar huisarts en ik heb mijn opleiding leefstijl en integrative medicine aan de AIM afgerond. 

 

Ik heb basiskennis over diverse geneeswijzen, zowel regulier als complementair. Mijn missie: Beide geneeswijzen inzetten ter verbetering van de gezondheid door het herstellen van het zelfhelend vermogen van het lichaam. Veiligheid en effectiviteit staan voorop.''

Opleiding

MSc Geneeskunde en huisarts opleiding

VUmc

Opleiding Arts leefstijl & integrale geneeskunde

Academie integrale geneeskunde (AIM)

Opleiding chinese geneeskunde en acupunctuur 

Academie integrale geneeskunde (AIM)

Psych-k® (basis, advance en Master facilitator)

Orthomoleculaire opleidingen

diabetes keer om, darmgezondheid, detox en suppletie

 

Mind-body therapie

Jaaropleiding intuïtieve ontwikkeling, Workshops, EFT, zelfhypnose, yoga, mindfulness, zelfcompassie,

 

Basiskennis

Qi gong, euritmie, Touch of matrix, osteopathie, voeding in ayurveda en chinese geneeskunde
 

Mijn overtuigingen

''Gezondheidszorg is net zo belangrijk als ziektezorg.''

 

Ziekte is geen verstoring van een afzonderlijk orgaan, maar van de balans in het gehele lichaam. Een verstoring van meerdere organen die met elkaar verbonden zijn door middel van hormonen en zenuwen. Zo wordt vandaag de dag de sterke relatie tussen hersenen en de darmen steeds meer onderkend. 

 

Het is tevens belangrijk dat naast de reguliere behandeling van een ziekte, ook het immuunsysteem wordt ondersteund door eventuele tekorten aan te vullen en negatieve factoren (giftige stoffen, negatieve beperkende overtuigingen, negatieve emoties) te beperken.

 

Leefstijl is niet alleen gezonde voeding en beweging, maar ook een goed dag- en nachtritme en kunnen ontspannen. Met andere woorden: naast alleen maar te doen, ook ruimte creëren om te zijn en los te laten. Naast leren ook afleren. Ons lichaam vangt alle klappen op, wat de verklaring kan zijn voor lichamelijke klachten.


''Je hebt een ziekte, maar je bent je ziekte niet''

Ik geloof in de rol van een arts als coach, en de patiënt als specialist van de eigen gezondheid. Zelfcompassie en eigen regie voeren helpt ons om in ons eigen kracht te staan. Zingeving en verbinding met jezelf en anderen is een belangrijke tool voor genezing en geluk. 

''De patiënt moet eigen regie voeren''

Centraal in het consult staat de patiënt. Deze hoort in eigen kracht te staan en de eigen regie te voeren.Ik bied een nieuwsgierig, luisterend oor en ondersteun mijn cliënten in bovenstaand proces met medische kennis. Ik maak mijn cliënt medeverantwoordelijk voor zijn eigen groei- en genezingsproces. Naar binnen keren, daar de oorzaak en oplossing zoeken of tenminste in wisselwerking tussen de binnen – en buitenwereld. Eigen behandelaar worden zonder oordeel en met zelfcompassie. Emoties mogen er zijn.

bottom of page